https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2020/11/img-floater-brown-huge.png

ProjectenProjectenProjecten

Naast opleiding en certificatie van lassers voert Smartweld Center zelf ook projecten uit, gaande van kleine reparaties tot het uitwerken van volledige oplossingen voor oa. de voedings- en medische industrie, wegenbouw of het onderwijs.

Ontwikkeling en productie van inox of stalen drukvaten

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het engineeren en produceren van roestvrijstalen en stalen drukvaten volgens de normen EN13445 of AD2000. Deze normen stellen strikte eisen aan de kwaliteit en veiligheid van drukvaten, zodat ze geschikt zijn voor gebruik in verschillende industrieën.

Ons ervaren team van ingenieurs zorgt voor het ontwerp en de berekening van de drukvaten, waarbij rekening wordt gehouden met alle specifieke eisen en wensen van onze klanten. Vervolgens gaan onze vakmensen aan de slag met het vervaardigen van de drukvaten, waarbij alleen hoogwaardige materialen worden gebruikt en de productieprocessen voldoen aan de strengste normen en kwaliteitseisen.

Of het nu gaat om kleine drukvaten voor laboratoriumtoepassingen of grote drukvaten voor industriële installaties, wij leveren maatwerkoplossingen die voldoen aan alle vereisten en specificaties. Onze jarenlange ervaring en expertise staan garant voor duurzame en betrouwbare drukvaten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Inox drukvat voor piping
https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2024/03/installaties-in-container_LR-1.jpg

Container op maat voor klanten met piping installatie

Compacte installaties in containers zijn een efficiënte en effectieve oplossing voor diverse industrieën waar ruimte beperkt is en een goede mobiliteit vereist is. Deze installaties, die vaak worden gebruikt voor waterbehandeling, chemische processen, energieopwekking en andere toepassingen, bieden een volledige systeemintegratie in een compacte en gemakkelijk verplaatsbare unit.

Het ontwerp en de engineering van compacte installaties in containers vereisen een grondige kennis van de specifieke eisen van de industrie en de processen waarvoor ze worden gebruikt. Het is essentieel dat de installatie voldoet aan alle wettelijke voorschriften en normen om een veilige en efficiënte werking te garanderen.

Na het ontwerpen van de installatie, wordt er begonnen met de fabricage ervan. In veel gevallen worden de componenten en apparatuur vooraf geassembleerd en getest voordat ze in de container worden geplaatst. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte installatie op locatie en minimaliseert de kans op fouten en storingen.

De levering van de compacte installatie in een container gebeurt meestal per vrachtwagen, schip of trein, afhankelijk van de locatie en de vereisten van de klant. Het is belangrijk dat de installatie veilig en op tijd op de plaats van bestemming aankomt om vertragingen en extra kosten te voorkomen.

Eenmaal op locatie, wordt de container met de installatie aangesloten op de benodigde nutsvoorzieningen en processen. Dit vereist nauwkeurige planning en coördinatie om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en de installatie snel in bedrijf kan worden genomen.

Al met al bieden compacte installaties in containers een flexibele en kosteneffectieve oplossing voor industrieën die behoefte hebben aan mobiele en ruimtebesparende oplossingen. Door het gebruik van geavanceerde technologieën en een grondige kennis van de processen en eisen van de industrie, kunnen deze installaties op maat worden gemaakt voor elke toepassing en locatie. Met zorgvuldige engineering, fabricage, levering en aansluiting op locatie, kunnen compacte installaties in containers een waardevolle aanwinst zijn voor elke industrie die behoefte heeft aan een efficiënte en mobiele oplossing.

Isolatieproject "PUR" en ondersteuning bij isolatiewerken

Piping isolatie met polyurethaan hardschuim (PUR) is een efficiënte en effectieve manier om leidingen te isoleren en energieverlies te verminderen. Deze isolatiemethode biedt vele voordelen en kan worden uitgevoerd door ervaren professionals om de beste resultaten te garanderen.

Het isoleren van leidingen met PUR hardschuim helpt om warmteverlies te verminderen, wat op zijn beurt resulteert in lagere energiekosten. Het wordt vaak gebruikt voor het isoleren van leidingen in HVAC-systemen, koelinstallaties, warmwatervoorzieningen en andere industriële toepassingen. Het zorgt er ook voor dat leidingen beter beschermd zijn tegen koude temperaturen, wat de levensduur van het systeem kan verlengen en reparatiekosten kan verminderen.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van PUR hardschuim isolatie voor leidingen is de eenvoudige installatie. Het materiaal kan gemakkelijk worden aangebracht met behulp van spuitapparatuur en kan snel op maat worden gesneden om perfect te passen bij de vorm en afmetingen van de leidingen.

Een goede voorbereiding van het oppervlak van de leidingen, het juiste gebruik van de spuitapparatuur en een correcte toepassing van het isolatiemateriaal zijn essentieel om de beste resultaten te bereiken. Daarom is het aan te raden om een ervaren en deskundig isolatiebedrijf in te schakelen voor het isoleren van leidingen met PUR hardschuim. Deze professionals hebben de kennis, ervaring en vaardigheden om het isolatieproces vakkundig uit te voeren en ervoor te zorgen dat alle leidingen volledig geïsoleerd zijn volgens de hoogste standaarden.

PUR isolatie voor piping installaties
Alstom project Thalys

Smartweld Center ondersteunt Alstom bij de installatie van hun energie meet- en beheersysteem voor de Thalys.

Smartweld Center is trots om Alstom Nederland & België, een wereldleider in duurzaam transport, te ondersteunen bij de installatie van hun ‘energie meet- en beheersysteem’ voor de Thalys. Deze continue meting van het stroomverbruik van de tractie biedt een uitgebreide gegevensbasis voor de controle van de energie-efficiëntie.

De evaluatie van deze gegevens maakt het mogelijk om potentiële maatregelen te identificeren en de bijbehorende effectiviteit aan te tonen na implementatie.

Dit innovatieve systeem is ontworpen om energie-efficiënt en zuinig te rijden en het energieverbruik van spoorvoertuigen te verminderen, hun ecologische voetafdruk te verkleinen en geld te besparen op energiekosten.

Het energie meet- en beheersysteem van Alstom is een uitgebreide oplossing die gebruik maakt van geavanceerde technologie en geavanceerde analyses om bedrijven te voorzien van realtime gegevens over hun energieverbruik. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om gebieden van inefficiëntie en verspilling te identificeren en om strategieën te ontwikkelen voor het verminderen van het energieverbruik en het verbeteren van de algehele efficiëntie.

Smartweld Center is verheugd om deel uit te maken van dit belangrijke initiatief en we zetten ons in om het hoogste niveau van ondersteuning te bieden aan Alstom en hun klanten (Thalys) . Ons team van bekwame lassers en technici heeft de expertise en ervaring die nodig is om ervoor te zorgen dat de laswerkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd, met de hoogste kwaliteit en steeds op tijd.

Bij Smartweld Center begrijpen we het belang van duurzaamheid en energie-efficiëntie en zijn we toegewijd om onze klanten te helpen hun doelen op deze gebieden te bereiken. Door samen te werken met Alstom en de installatie van hun energie meet- en beheersysteem te ondersteunen, helpen we bedrijven over de hele wereld om hun impact op het milieu te verminderen, geld te besparen op energiekosten en hun bedrijfsresultaat te verbeteren.

Smartweld Center is betrokken bij het prestigieuze Skybar-project op het Brusselse Beursgebouw

Ons team van bekwame en gekwalificeerde lassers wordt door klanten uit allerlei sectoren (van pharma tot sidurgie) vertrouwd met het leveren van hoogwaardige lasdiensten. We zijn trots op onze betrokkenheid bij het prestigieuze Skybar-project (Beursgebouw Brussel) in opdracht van C-metal conform EN1090-2 EXC2.

Met zes lassers in ons team voor dit project leverden we uitzonderlijke resultaten op binnen een zeer korte deadline.

Wij danken C-Metal voor het vertrouwen en de vlotte samenwerking!

https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2023/03/Beurs1_LR.jpg
Wie is Smartweld?

Een team van zeer bekwame lasspecialisten, bereid om te voldoen aan elk verzoek voor opleiding, certificatie, projectondersteuning of vervaardiging!

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Neem contact op met Smartweld

+32 498 15 69 38

Pantserschipstraat 171-175
B 9000 Gent
+32 498 15 69 38 - Michel
+32 475 62 45 26 - Yves
michel.remon@smartweldcenter.be
yves.remy@smartweldcenter.be

Social media

https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2022/03/Contact_3_v2_LR.jpg