https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2020/11/img-floater-brown-huge.png

ProjectenProjectenProjecten

Naast opleiding en certificatie van lassers voert Smartweld Center zelf ook projecten uit, gaande van kleine reparaties tot het uitwerken van volledige oplossingen voor oa. de voedings- en medische industrie, wegenbouw of het onderwijs.
Alstom project Thalys

Smartweld Center ondersteunt Alstom bij de installatie van hun energie meet- en beheersysteem voor de Thalys.

Smartweld Center is trots om Alstom Nederland & België, een wereldleider in duurzaam transport, te ondersteunen bij de installatie van hun ‘energie meet- en beheersysteem’ voor de Thalys. Deze continue meting van het stroomverbruik van de tractie biedt een uitgebreide gegevensbasis voor de controle van de energie-efficiëntie.

De evaluatie van deze gegevens maakt het mogelijk om potentiële maatregelen te identificeren en de bijbehorende effectiviteit aan te tonen na implementatie.

Dit innovatieve systeem is ontworpen om energie-efficiënt en zuinig te rijden en het energieverbruik van spoorvoertuigen te verminderen, hun ecologische voetafdruk te verkleinen en geld te besparen op energiekosten.

Het energie meet- en beheersysteem van Alstom is een uitgebreide oplossing die gebruik maakt van geavanceerde technologie en geavanceerde analyses om bedrijven te voorzien van realtime gegevens over hun energieverbruik. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om gebieden van inefficiëntie en verspilling te identificeren en om strategieën te ontwikkelen voor het verminderen van het energieverbruik en het verbeteren van de algehele efficiëntie.

Smartweld Center is verheugd om deel uit te maken van dit belangrijke initiatief en we zetten ons in om het hoogste niveau van ondersteuning te bieden aan Alstom en hun klanten (Thalys) . Ons team van bekwame lassers en technici heeft de expertise en ervaring die nodig is om ervoor te zorgen dat de laswerkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd, met de hoogste kwaliteit en steeds op tijd.

Bij Smartweld Center begrijpen we het belang van duurzaamheid en energie-efficiëntie en zijn we toegewijd om onze klanten te helpen hun doelen op deze gebieden te bereiken. Door samen te werken met Alstom en de installatie van hun energie meet- en beheersysteem te ondersteunen, helpen we bedrijven over de hele wereld om hun impact op het milieu te verminderen, geld te besparen op energiekosten en hun bedrijfsresultaat te verbeteren.

Smartweld Center is betrokken bij het prestigieuze Skybar-project op het Brusselse Beursgebouw

Ons team van bekwame en gekwalificeerde lassers wordt door klanten uit allerlei sectoren (van pharma tot sidurgie) vertrouwd met het leveren van hoogwaardige lasdiensten. We zijn trots op onze betrokkenheid bij het prestigieuze Skybar-project (Beursgebouw Brussel) in opdracht van C-metal conform EN1090-2 EXC2.

Met zes lassers in ons team voor dit project leverden we uitzonderlijke resultaten op binnen een zeer korte deadline.

Wij danken C-Metal voor het vertrouwen en de vlotte samenwerking!

https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2023/03/Beurs1_LR-320x376.jpg
https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2023/01/Sea-Invest-Gent.jpg

Smartweld Center ondersteunt Sea-Invest, Ghent Commodity Terminal, bij hardoplas van brekerrollen

Een team van gekwalificeerde lassers van Smartweld Center ondersteunt Sea-Invest – GCT bij dringende herstellingen van hardoplas van brekerrollen. De werken zijn nodig voor het verzekeren van de continuïteit van het verhandelen van bulk producten.

Laswerken worden uitgevoerd conform hardoplas processen en bijhorende warmtebehandeling.

100% visuele inspectie en magnetic particle inspection.

Deze werken passen in een verder opleidings-en keuringskader voor maintenance personeel van Smartweld Center. 

Smartweld Center bouwt proefopstelling voor Odisee Campus Aalst

In samenwerking met Odisee maakt Smartweld Center een model (3D) en de uitvoeringsplannen voor debietmeetopstelling.

Vervolgens bouwt en installeert Smartweld Center een proefopstelling voor de opleiding meet-en regeltechnieken van Odisee Hogeschool Campus Aalst.

De opstelling bestaat uit een tank met pomp, debietmeters en regelkleppen om een mini-proces te genereren.

https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2023/01/Odisee-640x360.jpeg
https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2023/01/C-Metal-Oosterweel.jpeg

Smartweld Center ondersteunt C-Metal (Cordeel) bij laswerken Oosterweelverbinding

Een team van gekwalificeerde lassers van Smartweld Center ondersteunt C-Metal bij de aanpassing van de Straatburgbrug voor de ”werf van de eeuw”. De werken zijn een aanvangspunt voor de bouw van de tunnel onder het Albertkanaal.

Laswerken worden uitgevoerd conform EN1090-2  en SB260.

100% visuele inspectie en magnetische inspectie.

Voor aanvang van de laswerken werden de lassers getraind en getest in het opleidings-en certificatiecentrum van Smartweld Center.

Wie is Smartweld?

Een team van zeer bekwame lasspecialisten, bereid om te voldoen aan elk verzoek voor opleiding, certificatie, projectondersteuning of vervaardiging!

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Neem contact op met Smartweld

+32 498 15 69 38

Pantserschipstraat 171-175
B 9000 Gent
+32 498 15 69 38 - Michel
+32 475 62 45 26 - Yves
michel.remon@smartweldcenter.be
yves.remy@smartweldcenter.be

Social media

https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2022/03/Contact_3_v2_LR.jpg