https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2020/11/img-floater-brown-huge.png
https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2020/11/img-brown-floater.png

TRAINING & CERTIFICATIECENTRUM VOOR LASSERS & ROBOT OPERATORENOpleidingenOpleidingen

Training en opleiding van lassers en operatoren
Lasserskeuringen en kwalificaties van lassers en operatoren
Lastechnologie opleidingen op maat van bedrijven
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Opleiding en certificatie

Smartweld Center biedt opleiding en coaching van lassers aan voor het behalen van lasserskwalificaties volgens EN ISO 9606-reeks, ASME IX, EN ISO 17660-reeks (betonstaal), voor diverse industrieën:

  • Constructie
  • Piping and petrochemie
  • Spoorweg
  • Voeding en farmacie
  • Offshore

Onze lasinstructeurs voorzien een intensieve begeleiding en aansturing om de vaardigheden van de lassers te verbeteren (Max. 10 lassers per instructeur)

De lasschool is uitgerust met de meest moderne TIG, MIG/MAG en electrode lasapparatuur voor  lassen en brazeren voor staal- , roestvaststaal-, aluminium-, nikkel-, koper legeringen, en nog veel meer!

Smartweld Center beschikt over een eigen beproevingslabo voor macroscopisch onderzoek, een compleet gamma aan niet-destructief onderzoek, inclusief digitale radiografie voor snel X-ray onderzoek, alsook direct resultaat tijdens de opleiding of certificatie.

Kwalificatie & certificatie van lassers en operatoren:
Smartweld Center heeft de mogelijkheid om lassers en operatoren te kwalificeren en certificeren onder toezicht van een Notified Body (geaccrediteerd volgens ISO/IEC 17020). De certificaten zijn ook geldig voor het lassen van drukvatapparatuur volgens de PED 2014/68/EU verordening.

Operatoren voor semi- en volautomatische lasmachines en robots:
Smartweld Center biedt training en coaching, aangepast aan de individuele behoeften van de klant, voor lasoperators en robotprogrammeurs om kwalificatie te bereiken volgens EN ISO 14555 (stiftlassen), EN ISO 14731 en ASME IX.
Cursussen voor het programmeren van lasrobots op hoog niveau zijn opgesplitst in 2 secties:

Sectie 1: Trainingsprogramma voor robottaal
Sectie 2: Praktische training voor lasparameters

https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2022/04/Opleidingscentrum_3_LR.jpg
https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2022/04/TIG-buislassen_2_LR.jpg
https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2022/04/MIG-lassen_LR_vierkant.jpg
https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2022/04/Visuele-inspectie_LR_vierkant.jpg

Opleiding visuele lasinspectie

Visuele inspectie van lasnaadverbindingen is een belangrijk aspect binnen het domein van niet-destructief onderzoek. Het is de meest eenvoudige en voor de handliggende methode om te onderzoeken dat de lasnaadverbinding voldoet aan de geldende normen. Het onderzoek dient uitgevoerd te worden door gekwalificeerd personeel die in staat is te inspecteren volgens de toepasbare norm(en), beschikt over de nodige vakmanschap en rapportage kan opstellen.
Visueel onderzoek kan op 3 tijdstippen binnen het lasproces uitgevoerd worden: voor, tijdens en na het lassen, telkens met de nodige aandachtspunten. De vijfdaagse opleiding Visueel Lasinspecteur geeft inzicht in alle aspecten van het visueel beoordelen van lassen en voldoet aan alle eindtermen van de norm ISO 9712

Theorie + praktijk
Opleiding bestaat uit 5 dagen opleiding (1 dag per week) die zowel uit theoretische als praktische lessen bestaan

Ervaren docenten
De theoretische lassen worden gegeven door ervaren lasingenieurs die tevens VT level 2 gecertificeerd zijn. De praktische lessen worden gegeven voor ervaren VT level 2 lasinspecteurs die je tips en tricks van het vak leren

Kwaliteit
DNV-GL Certification B.V. reikt bij het slagen van het examen en het vervullen van de voorwaarden het certificaat ISO 9712 Visueel Lasinspecteur VT-w level 2 uit. Het DNV certificaat is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie conform ISO 17024. Na de laatste lesdag is er onmiddelijk de mogelijkheid om het examen ISO 9712 VRw-2 af te leggen

Verificatie van gecertificeerde lassers

Fabrikanten hebben soms de hulp nodig van externe lassers met certificaten. Wij kunnen de vaardigheden van uw externe lassers dubbel controleren door middel van een eenvoudige lastest (met onmiddellijke RT- of UT-verificatie) volgens hun certificaat(en) voordat het lassen in uw productie begint. Deze manier van werken garandeert dat de kwaliteit van de externe lassers voldoende is en vermijdt verdere problemen in uw productie.

Subsidies

Smartweld is een geregistreerde dienstverlener, waardoor de aangeboden opleidingen recht hebben op bijkomende subsidies van de Vlaamse KMO-Portefeuille en/of MTech+. Klik op de knop rechts voor meer info.

Sinds kort werkt Smartweld bovendien samen met Syntra, zodat de inschrijvingen en subsidies van de lassersopleidingen ook via hen aangeboden worden. Klik op de knop rechts voor meer info.

Neem contact op met Smartweld

+32 498 15 69 38

Pantserschipstraat 171-175
B 9000 Gent
+32 498 15 69 38 - Michel
+32 475 62 45 26 - Yves
michel.remon@smartweldcenter.be
yves.remy@smartweldcenter.be

Social media

https://smartweldcenter.be/wp-content/uploads/2022/03/Contact_3_v2_LR.jpg